Jadual Perkhidmatan Harian Keretapi

PANDUAN:

- BEROPERASI | - DALAM PERHATIAN | - TIDAK BEROPERASI/DIBATALKAN

Tenom ke Sembulan

Sembulan ke Tenom

Nota Tambahan:

  • Halogilat adalah stesen transit laluan Beaufort-Tenom-Beaufort. Transit hanya mengambil masa dalam 2-3 minit sahaja bergantung dengan keadaan landasan dan juga jentera.
  • Pembelian tiket adalah secara tunai di Kaunter Stesen Keretapi. Penjualan tiket akan bermula setengah jam atau sejam sebelum masa perlepasan. 'Pre-book', 'online booking' atau pembelian sehari sebelum tidak disediakan untuk waktu ini. Pembelian tiket hanya untuk pada hari perjalanan sahaja. Tiket yang dijual untuk semua perkhidmatan adalah kelas ekonomi sahaja. Tidak ada kelas pertama disediakan.
  • Operasi keretapi pada hari cuti umum adalah sama seperti di dalam Jadual Harian yang dilampirkan.
  • Makluman perkhidmatan keretapi semasa akan dikemaskini di page Facebook dan di Laman Web ini dari semasa ke semasa.
  • Tambang keretapi boleh dirujuk di bahagian Harga Tiket di Laman Web ini.

Alamat kami:

Jabatan Keretapi Negeri Sabah, No.1, Aeropod Road, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

Emel: helpline.keretapi@gmail.com / korporat.keretapisabah@gmail.com

Faks: 088-279319

Dasar Hak Cipta: Semua bahan termasuk kandungan, maklumat, teks, imej, grafik, aplikasi, fail bunyi, fail video, susunan struktur, kod sumber dan semua aspek lain adalah hak cipta oleh Jabatan Keretapi Negeri Sabah kecuali dinyatakan sebaliknya. Tiada mana-mana bahagian laman web ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipaparkan, diterbitkan semula, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diniagakan dalam apa jua cara tanpa kebenaran bertulis terlebih dahulu daripada Jabatan Keretapi Negeri Sabah.

Penafian: Jabatan Keretapi Negeri Sabah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini atau dimasukkan sebagai pautan. Tiada tanggungjawab akan diterima untuk ketepatan, kesempurnaan, atau kesesuaian maklumat untuk tujuan pengguna. Bagi sesiapa yang menggunakan maklumat untuk sebarang tujuan dinasihatkan untuk mendapatkan pengesahan daripada jabatan dan agensi yang berkaitan, atau sumber yang betul.


ADUAN AWAM

Jabatan Keretapi Negeri Sabah, No. 1, Jalan Aeropod, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

latihankorporat@gmail.com

088-279 300