Profil Bahagian Stor

Latar Belakang

Bahagian Stor membantu melicinkan perjalanan pentadbiran Jabatan Keretapi Negeri Sabah.


Bahagian Stor mempunyai kakitangan seramai 17 orang yang diketui oleh seorang pegawai N29 yang digelar Penolong Penguasa Stor. Beliau dibantu oleh seorang Pembantu Tadbir Gred N22 , dan 8 orang Pembantu Rendah Awam N11 .


Bahagian Stor hanya terdapat di Ibu pejabat , Tanjung Aru, dan juga di Depoh Kinarut. Bangunan Bahagian Stor terbahagi kepada dua bahagian.


i) Pejabat Am

ii) Stor tempat menyimpan barang-barang stok

Objektif

1) Memastikan semua barangan, alat-alat ganti, alat-alat tulis Jabatan Keretapi Negeri Sabah dapat dibekalkan dalam tempoh masa yang ditetapkan dan menurut spesifikasi, kuantiti dan kualiti yang dikehendaki.


2) Memastikan semua barangan, alat-alat ganti, alat-alat tulis dan kelengkapan pejabat yang diletakkan di bawah kawalan dan jagaan Bahagian Stor sentiasa terpelihara keselamatan serta kualitinya.


3) Memastikan semua permohonan penggunaan kenderaan jabatan oleh semua bahagian dan stesen di Jabatan Keretapi Negeri SAbah untuk menjalankan tugas rasmi dapat dipenuhi mengikut keutamaan.

Alamat kami:

Jabatan Keretapi Negeri Sabah, No.1, Aeropod Road, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

Emel: helpline.keretapi@gmail.com / korporat.keretapisabah@gmail.com

Faks: 088-279319

Dasar Hak Cipta: Semua bahan termasuk kandungan, maklumat, teks, imej, grafik, aplikasi, fail bunyi, fail video, susunan struktur, kod sumber dan semua aspek lain adalah hak cipta oleh Jabatan Keretapi Negeri Sabah kecuali dinyatakan sebaliknya. Tiada mana-mana bahagian laman web ini boleh diubah, disalin, diedar, dihantar semula, disiarkan, dipaparkan, diterbitkan semula, diterbitkan, dilesenkan, dipindah, dijual atau diniagakan dalam apa jua cara tanpa kebenaran bertulis terlebih dahulu daripada Jabatan Keretapi Negeri Sabah.

Penafian: Jabatan Keretapi Negeri Sabah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini atau dimasukkan sebagai pautan. Tiada tanggungjawab akan diterima untuk ketepatan, kesempurnaan, atau kesesuaian maklumat untuk tujuan pengguna. Bagi sesiapa yang menggunakan maklumat untuk sebarang tujuan dinasihatkan untuk mendapatkan pengesahan daripada jabatan dan agensi yang berkaitan, atau sumber yang betul.


ADUAN AWAM

Jabatan Keretapi Negeri Sabah, No. 1, Jalan Aeropod, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

latihankorporat@gmail.com

088-279 300